Vakantie naar Budapest; tips voor vervoer!

Vakantie naar Budapest; tips voor vervoer!

Budapest staat bij velen hoog op het prioriteitenlijstje; is het niet voor het festival dat door duizenden wordt bezocht (Zsiget), dan wel voor de Grand Prix welke je relatief goedkoop kan bezoeken, dan wel voor de stad en haar prachtige culturen zelf. Het bezoeken van Budapest staat vaak in combinatie met twee weken verblijven in Hongarije, wat voor vele resulteert in de meest mooie (en jaloersmakende!) vakanties.

Ben jij ook van plan deze zomervakantie te spenderen in het mooie Hongarije en Budapest? Gelijk heb je! Maar nu nog de vraag; hoe gaan we daar komen? Wat is een goedkope en efficiënte manier m naar Hongarije af te reizen en daar te genieten van het land? We geven je graag een aantal opties voor jouw transport Hongarije; lees snel met ons mee.

Met de auto

Hongarije ligt een flink stuk ten Oosten van ons koude kikkerlandje, maar is alsnog goed te bereizen met de auto. Vele gezinnen kiezen ervoor een tussenstop in te lassen, bijvoorbeeld op de grens van Duitsland. Zo kan je de route naar Budapest in twee dagen doen, zonder dat je 12 uur achter elkaar in de auto zit. Is jullie auto eigenlijk te klein voor een gezinsvakantie, waar een hoop koffers en misschien zelfs wel aanhang mee gaat? Je kan natuurlijk altijd kijken of je een auto kan huren!

Vliegen vanaf Eindhoven

Wanneer je naar Budapest wilt is het een relatief goedkope optie om met het vliegtuig vanaf Eindhoven Airport te vertrekken. De vluchten zijn niet duur en duren altijd maar ongeveer anderhalf uur. Daarnaast zal je zien dat veel van de vluchten naar Budapest al ’s ochtends vertrekken, waardoor jij al voor dag en dauw in Budapest staat en dus niet een hele dag hebt verspild aan reizen; dat klinkt als muziek in de oren, niet waar?

Met de sneltrein naar Zandvo… Budapest!

Ja ja, misschien een optie waar je zo één, twee, drie niet over had nagedacht, maar je kan op een vrij makkelijke manier met de trein naar Budapest komen. Reizen met de trein wordt door veel Nederlanders gekozen omdat het een relaxte manier van transport is (zitten en gaan) en je daarnaast niet veel betaald voor een vakantie met de trein. Hoewel je er wellicht wat langer over doet, kan je wel alle bagage meenemen die je wil, en sla je meestal geen nacht over omdat je in de trein gewoon een paar uurtjes je ogen toe kan doen!

Reacties zijn gesloten.