Welke kant gaat de Bitcoin op?

Welke kant gaat de Bitcoin op?

De Bitcoin heeft twee goede maanden achter de rug. Steeds meer mensen zijn bullish over de markt en verwachten dan ook een flinke stijging de komende tijd. Of dit ook echt zal gebeuren is natuurlijk nog maar even afwachten. De afgelopen dagen is de koers namelijk toch opeens weer flink gedaald. Desondanks kiezen veel mensen ervoor om hun coins te behouden in hun Bitcoin wallet. Het lijkt er namelijk op dat ondanks de daling van de afgelopen dagen, er een opwaartse trend te zien is. Dus, gaat de Bitcoin de komende tijd de 10.000 dollar doorbreken, of gaan we de andere kant op en zakken we onder de 8000 dollar?

De 10.000 dollar grens

Voor veel mensen is de 10.000 dollar grens een psychologische grens. Wanneer deze grens doorbroken is, zijn er een hoop mensen die vertrouwen krijgen in de markt, en massaal gaan inkopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via Satos. Voor de Bitcoin is deze grens ook moeilijk te doorbreken. Er zit namelijk een support leven rond de 9.600 dollar. In februari is de grens al doorbroken, en was een Bitcoin een tijdje meer dan 10.000 dollar waard. Helaas duurde dit niet lang en daalde de prijs alweer snel. Aan de andere kant is er ook een support level te zien, deze zit rond de 8.200 euro.

Afwachten op de Bitcoin ETF

Veel mensen wachten op dit moment op de goedkeuring van de Bitcoin ETF. Helaas lijkt het erop dat dit nog wel een tijdje kan duren. De SEC is degene die dit goed moet keuren, maar keurt tot nu toe alleen nog alles af. Er wordt verwacht dat wanneer de ETF wordt goed gekeurd, er een flinke stroom geld naar de markt gaat en we mogelijk zelfs nieuwe all time highs gaan zien. Met een ETF kun je namelijk speculeren op de prijs van een Bitcoin, zonder dat je deze hoeft te bezitten. Veel mensen en ook beleggingsfondsen wachten hierop aangezien dit het risico op het verliezen van je Bitcoin verkleint.

Bitcoin halvening

Als de ETF niks wordt, hebben we altijd nog de halvening die eraan zit te komen. Als we de historische statistieken moeten geloven, zal dit voor een stijging zorgen. Door de halvening krijgen miners nog maar de helft van de vergoeding voor het minen van en Bitcoin. Uit de afgelopen halvenings is gebleken dat hierna een opwaartse trend is te zien. De komende periode wordt dus weer erg spannend voor de bezitters van bitcoins!

Reacties zijn gesloten.