Bedrijfsvoering tegen lagere kosten

Bedrijfsvoering tegen lagere kosten

Veel bedrijven kunnen werken tegen lagere kosten. Vooral de kosten van het kantoor zijn onnodig hoog en kunnen eenvoudig worden teruggebracht. In dit artikel enkele tips met als resultaat gegarandeerd een lagere energierekening en daardoor een hogere bedrijfswinst.

Energieleverancier met de laagste energietarieven

Online makkelijk je energie vergelijken geeft al een eerste indruk hoeveel voordeel er te halen is. Let hierin op de grafiek hoe de kosten zijn opgebouwd:

  • Leveringskosten
  • Netbeheer
  • Energiebelasting

Als ondernemer is dankzij de grafiek met kostenopbouw makkelijk te bepalen dat een lagere energierekening mogelijk is. Je bedrijf krijgt dezelfde energie, maar dat tegen minder kosten en dus voor een lagere prijs. Tevens zijn online alle energiebedrijven te bekijken. Het is een flinke lijst. De concurrentie is dan ook gigantisch en daar heb jij het voordeel van keuzevrijheid en energielevering tegen een scherpe prijs. Op vergelijking sites staan ook duidelijke omschrijvingen omtrent energieleveranciers.

Tips om te besparen op energie

Uit onderzoek is gebleken dat er vooral in het kantoor onnodig veel energie wordt verbruikt, terwijl dat eenvoudig terug te brengen is. Frappant is dat in de tijd dat iedereen een PC thuis had, dat het merendeel van de mensen thuis wel de energiezuinige modus ingesteld hadden. Maar niet op het werk. Als zij thuis een half uur niets met de PC deden, dan schakelde de monitor zich uit, maar op het werk niet. Een oplossing om de kosten van het kantoor terug te brengen is in feite dat het personeel op het werk hetzelfde doet dan thuis. Als zij thuis niet een hele nacht een printer op stand-by laten staan, doe dat dan ook niet op het werk. Het is een kwestie van gewenning om aan het einde van de werkdag alle apparatuur volledig uit te schakelen.

Energie opwekken voor de airconditioning

Een flinke kostenpost is het klimaat wat er in een kantoorruimte moet zijn. Hierop is niet te bezuinigen, als een kantoor te warm of te koud is gaat het ten koste van de productie. In de winter allemaal een trui aan en de kachel een graadje lager zal geen winst opleveren. Toch is er een gunstige situatie te creëren met energie voor de airconditioning. Op veel bedrijven is er op het dak nog plaats voor een extra zonnepaneel. Juist in de zomer, als de zon volop schijnt en de airco op vol vermogen moet werken, kunnen veel bedrijven energie opwekken. Begrijpelijk is dat dit een enorme besparing geeft op lange warme zomerdagen, want een zonnepaneel kan de airco voorzien van energie.

Reacties zijn gesloten.