Drie manieren om als zzp’er wat bij te verdienen!

Drie manieren om als zzp’er wat bij te verdienen!

Als je zzp’er of freelancer bent, dan heb je vaak een specialisatie waar je echt goed in bent en waar je je voor inzet. Dit is je hoofdinkomen en zorgt ervoor dat er op het einde van de maand brood op de plank is. Maar soms heb je daarnaast behoefte aan aan een tweede bron van inkomsten, voor onzekere tijden of de afwisselingen. In dit artikel delen we graag drie opties met je die super leuk zijn om naast je huidige specialisatie te doen en waar je misschien nog niet aan gedacht hebt!

Doe mee aan onderzoeken

Der zijn een aantal websites en apps waar je mee kunt doen aan onderzoeken. Deze onderzoeken kunnen heel erg divers zijn. Zo zijn er bedrijven die op zoek zijn naar mensen om hun producten te testen, maar ook bedrijven die benieuwd zijn naar de menig over hun nieuwe commercials. Een ander type onderzoek is User Experience research. Hierbij word je geïnterviewd door een user experience specialist die aan jou vragen stelt over het gebruik van een bepaalde website of app. Wat vind je makkelijk aan de website? Wat zou jij graag anders zien. Door deel te nemen aan onderzoeken, kun je makkelijk een extra zakcentje verdienen.

Stemacteren of voice-overs inspreken

Ben jij gezegend met een goede stem? Bijvoorbeeld omdat deze een mooie klank heeft, je een grappig accent heb of omdat je aparte stemmetjes kunt nadoen? Overweeg dan eens om stemacteur te worden of voice-overs in te spreken! Deze markt is namelijk heel erg groot en divers! Behalve dat dit zorgt voor een extra stroom van inkomsten, is het ook leuk en afwisselend werk en kun je heel goed korte opdrachten doen.

Ga aan de slag met affiliate marketing

Affiliate marketing betekent is een vorm van marketing waarbij je zelf geen producten of diensten verkoopt, maar waarbij je inkomsten krijgt door het ondersteunen bij de verkoop van producten of diensten van anderen. Een voorbeeld hiervan is dat je een blog hebt waar je een artikel hebt geschreven met daarin een review van product X. Een bezoeker komt op jouw website, leest het artikel, klikt op de link naar product X en koopt het vervolgens bij de aanbieder. Doordat er gebruik is gemaakt van een affiliate link, weet de verkoper nu dat de verkoop via jou binnen gekomen is en ontvang je hierover een commissie. Ben je dus op zoek naar een extra bron van inkomsten? Bedenk dan wel onderwerp jouw interesse heeft en waar affiliate kansen liggen en begin met bloggen!

 

Reacties zijn gesloten.