Stickers gebruiken voor reclame? 4 tips

Stickers gebruiken voor reclame? 4 tips

Wil jij graag wat meer bekendheid met je bedrijf? Dan kun je natuurlijk flyers laten drukken, posters en allerlei andere papierwaren. Maar heb je al eens aan stickers gedacht? Stickers zijn er in ontzettend veel vormen en maten, en zijn zo permanent als je maar wilt. Ze lenen zich perfect voor marketingdoeleinden, en kunnen op oneindig veel manieren worden toegepast. In dit artikel lees je meer over stickers gebruiken voor reclame. Lees de tips door en doe er als ondernemer je voordeel mee!

Stickers uitdelen als reclame

Een van de meest voor de hand liggende methode om stickers te gebruiken als reclame is deze in klein formaat uit te delen op evenementen. Je kunt daarvoor het beste een sticker bestellen van maximaal 10 cm doorsnee, die mensen gemakkelijk ergens op kunnen plakken. Zorg er dan voor dat jouw bedrijfslogo en of diensten duidelijk zijn, maar dat het tegelijkertijd een mooi vormgegeven sticker is die mensen ook daadwerkelijk willen gebruiken. Als het puur reclame is dan plakt niemand hem natuurlijk ergens op. Als je een kleine sticker bestellen kunt die waterproof is dan kun je hem ook zelf op diverse plekken opplakken. Denk aan lantaarnpalen of andere openbare plekken. Let wel op of dit is toegestaan, want de regels zijn soms een beetje vaag voor deze manier van reclame maken.

Raam stickers bestellen

Wil jij leuke stickers uitdelen om daar gratis reclame mee te maken? Overweeg dan raam stickers bestellen. Raam stickers worden namelijk (zoals je al zou denken) op ramen geplakt, waardoor mensen ze niet alleen thuis zien, maar ook van buitenaf. Iedereen die langs de ramen loopt zal jouw boodschap zien, of in ieder geval het leuke design dat je hebt laten ontwerpen met jouw logo erbij. Als je een leuk ontwerp voor kinderen maakt zullen ze er gegarandeerd mee spelen, en als je daar op creatieve wijze jouw bedrijfshuisstijl of boodschap in verwerkt kan dat een erg lucratieve manier van reclame maken zijn.

Stickers voor op vervoermiddelen

Natuurlijk kun je stickers ook in een veel groter formaat bestellen, bijvoorbeeld om op auto’s en/of busjes te plakken. In dat geval bestel je vaak maar één of enkele exemplaren van topkwaliteit, die jarenlang zullen blijven zitten. Elke keer als je dan met je auto of busje rondrijdt maak je reclame voor je business, en dat dankzij de stickers die je erop geplakt hebt.

Stickers voor op gevels

Als laatste kun je natuurlijk een sticker bestellen om op de gevel van jouw winkel- of bedrijfspand te plakken. In veel gevallen is dat een raamsticker, maar afhankelijk van het materiaal van de gevel kun je ook voor andere typen stickers gaan. Dit zijn doorgaans stickers van hoge kwaliteit, die ook onder invloed van de zon mooi van kleur blijven. Je wilt immers niet na enkele zomermaanden de stickers reeds moeten vervangen. Kies daarom voor een aanbieder die je deze kwaliteit kan garanderen, zodat je zeker weet dat je gevelstickers van goede kwaliteit krijgt. Daar kun je namelijk in het beste geval meerdere jaren mee vooruit.

Reacties zijn gesloten.