Drie leuke relatiegeschenken en hun voordelen

Drie leuke relatiegeschenken en hun voordelen

Relatiegeschenken zijn nog steeds een hot topic in de zakenwereld. En ook voor jou als zzp’er kan het handig zijn om een aantal relatiegeschenken te laten maken. Je kunt deze bijvoorbeeld weggeven aan prospect klanten, wanneer je een deal hebt of om de relatie met bestaande klanten te onderhouden. In dit artikel geven we je drie tips van leuke relatiegeschenken en wanneer ze handig kunnen zijn om weg te geven.

USB-stick

De USB-stick is een echte klassieker binnen het relatiegeschenken aanbod. Een USB-stick bedrukken met je bedrijfslogo zorgt natuurlijk voor directe herkenbaarheid. Echter het grote voordeel van USB-sticks als relatiegeschenk is dat je er informatie op kunt meegeven. Dit geschenk is dus uitermate geschikt om aan prospects mee te geven met bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie erop of het voorstel dat je voor hen gemaakt hebt.

Desinfecterende handgel

Ten tijde van corona zijn beschermingsproducten tegen corona heel populair. Het mondkapje staat hierbij natuurlijk met stipt op 1. Maar een mondkapje is heel persoonlijk en waarschijnlijk willen (toekomstige) klanten ook niet rondlopen met reclame op hun mondkapje. Een desinfecterende handgel wordt daarentegen ook heel veel gebruikt en hierbij zullen mensen het niet zo erg vinden als er een bedrijfslogo op staat. Lekker praktisch zelfs want zo krijgen ze een gratis flesje en van deze flesjes heb je er altijd wel een paar nodig op verschillende locaties. Dus elke keer als ze de handgel gebruiken om hun handen te desinfecteren, komen ze jouw logo weer tegen!

Drinkfles

Mensen worden zich (gelukkig) steeds bewuster van het milieu, de impact van afval en hun invloed hier op. De drinkfles wordt hierdoor steeds populairder en wint het van de vele losse wegwerp plastic flesjes. Een drinkfles is dan ook een mooi product om als relatiegeschenk weg te geven. Ook hier is weer het voordeel dat iemand er meerdere van kan hebben en gebruiken en dat een (subtiel) logo geen probleem hoeft te zijn. Bovendien worden drinkflessen ook vaak in het openbaar gebruikt, waardoor er ook een kans is dat andere mensen jouw logo zien.

Tote bags

Een andere categorie in het relatiegeschenken assortiment zijn tassen en koffers. Dit zijn echter best wel persoonlijke producten. De ontvanger moet de tas echt mooi vinden, wil hij of zij deze gebruiken. Een goede optie in deze categorie is de tote bag. Het fijne hiervan is dat deze een stuk neutraler is, ze worden dan ook sneller gebruikt als secundaire tas. Bijvoorbeeld als sporttas voor jezelf of voor je kinderen of om de boodschappen in te doen. Een ander groot voordeel is dat deze tassen relatief goedkoop zijn. Zeker bij grotere oplages kun je voor weinig al een leuke tote bag met logo krijgen. Geen wonder dat je ze overal op straat ziet!

Reacties zijn gesloten.