3 tips bij het kopen van een nieuwe vulpen

3 tips bij het kopen van een nieuwe vulpen

Herinnert u zich het gevoel van een goede vulpen nog? Eigenlijk is het jammer dat schrijven vandaag de dag voornamelijk digitaal gebeurt. E-mails en berichten zijn nu wat vroeger brieven waren en communicatie is veel directer dan voorheen. Met een mooie pen schrijft u deze brieven weer zelf. Ook als u om andere redenen veel schrijft, bijvoorbeeld omdat uw beroep dat van u vraagt of omdat u zelf een dagboek bijhoudt, kan een goede pen u daar nog blijer van maken. En dan is er niets beter dan de ouderwetse vulpen. Maar hoe kiest u deze uit?

Uw vulpen kiezen naar aanleiding van de nib

De meeste mensen kiezen hun nieuwe vulpennen uit door te kijken naar de nib. Een ander woord voor nib is de penpunt. Er zijn verschillende penpunten waaruit u kiest en deze keuze is erg belangrijk. Naar aanleiding daarvan bepaalt u namelijk hoe lekker de pen schrijft voor u en hoe goed deze bij uw schrijfstijl past. Allereerst zijn er verschillende puntstijlen, zoals een platte- of een afgeronde punt. Vervolgens zijn deze flexibel of niet flexibel. En als laatste zijn er verschillende afmetingen. Deze gaan van extra dun naar dik. De meeste mensen zullen dan een medium penpunt uitkiezen, maar iedereen met een klein handschrift heeft aan een dunne punt meer. Grote penpunten zijn voornamelijk voor mensen met een groot handschrift en voor het zetten van handtekeningen.

Uw pen uitkiezen naar aanleiding van prijs

Vervolgens zijn er vulpennen die u duizenden euro’s kosten en tegelijkertijd zijn er exemplaren van minder dan 5 euro. De duurdere vulpennen zijn vaak limited editions, zijn van de beste merken en bestaan uit een duur materiaal. Het is dus geen slecht idee om u van tevoren af te vragen hoeveel u aan een goede vulpen uit wilt geven. Is dit uw eerste pen, ga dan niet te hoog, want u weet niet zeker of deze u zal bevallen. Als u er blij mee bent en u wilt meer vulpennen gebruiken, dan kunt u investeren in een duurder exemplaar. Uw vulpenspecialist kan u ongetwijfeld vertellen wat de mogelijkheden zijn in uw prijsklasse.

Andere belangrijke beslissingen

Naast de prijs en de nib heeft u ook andere beslissingen te maken bij het kopen van een nieuwe vulpen. Zo is er natuurlijk het ontwerp en het merk. Vulpennen worden op allerlei verschillende manieren vormgegeven, met allerlei mooie kleuren, materialen en stijlen. Aan de inkt capaciteit kunt u zien hoe lang u met de vulpen kunt schrijven. Bent u van plan deze veel te gaan gebruiken, dan is het beter om een grotere capaciteit te kiezen dan wanneer u slechts sporadisch schrijft. Er zijn dan standaard grotere en kleinere inktpatronen en er zijn converters waarmee u zelf de inkt opzuigt in een reservoir.

De beste vulpen voor u

Als laatste raden we u aan niet zomaar een vulpen aan te schaffen, maar hier uitgebreid met een specialist over te praten. U kunt jaren met uw vulpen doen en dan moet deze wel bij u passen. Doet u dit goed, dan heeft u een heerlijke pen waarmee het schrijven ineens weer plezier oplevert.

Reacties zijn gesloten.