Dit zijn de beste kleuren voor je kantoor

Dit zijn de beste kleuren voor je kantoor

De kleur van jouw kantoor is belangrijk. Waarom? De kleur beïnvloedt, niet alleen de creativiteit en het humeur van je medewerkers, maar ook hun productiviteit. Maar welke kleur heeft nu welk effect? Speciaal voor jou doken wij in de kleurenpsychologie. Lees snel dit artikel en koop nadien jouw verf van Sigma.

Prikkelend rood

Rood wordt vaak de kleur van de liefde genoemd. Het is dan ook een kleur vol passie en emotie. Bij veel mensen heeft rood een zeer prikkelende invloed. Bovendien zou de kleur ook je bloedsomloop en hartslag stimuleren. Let er wel mee op, want een volledig rood kantoor wil je niet. Dan lijkt het alsof de muren letterlijk op je afkomen. Maar wil je jouw medewerkers een gezonde portie adrenaline geven, omdat ze bijvoorbeeld veel moeten onderhandelen. Dan doe je er goed aan om rode accenten op te nemen in je kantoor.

Boost de creativiteit met oranje

Oranje wordt over het algemeen als de kleur van positiviteit beschouwt. Bovendien zou het ook de creativiteit en productiviteit van je medewerkers op een positieve manier beïnvloeden. Oranje maakt de meeste mensen ook vrolijk. Wordt er in jouw kantoor veel creaties tot stand gebracht? Kies dan voor een oranje muur. Maar let op! Je wilt geen geheel oranje kantoor. Eén accentmuur is vaak al voldoende.

Geel zet aan tot werken

Geel kan je beschouwen als de overdrive van oranje. Wees hier dus voorzichtig mee op je kantoor. Want doorgaans wordt het als een te prikkelende kleur gezien. Hierdoor worden je medewerkers nerveus of moe. En dat wil je juist niet bereiken. Wel geeft geel nog iets meer dan oranje een boost aan de productiviteit. Wil je heel hard werken toch stimuleren bij je medewerkers durf dan gerust te kiezen voor geel, maar doe dit gedoseerd en met warme of zachte geeltinten. Laat kanariegeel of felgeel maar aan de kant staan.

Blauw zorgt voor meer concentratie en rust

Als je een boekhoudkantoor hebt, dan is blauw onoverkomelijk voor je. Je moet immers vaak voor de volle 100% je aandacht bij het werk kunnen houden. Blauw stimuleert dit omdat het concentratie verhogend is en rust uitstraalt. Je medewerkers voelen zich erbij op hun gemak.

Groen is niet alleen fris en jong, maar ook stress verlagend

Met groen zorg je voor verkoeling in het kantoor. De groene tinten zijn prima in ruimtes ter ondersteuning van precisiewerk. Daarnaast zorgt groen ook voor een ontspannen gevoel. Je voelt je er onmiddellijk bij op je gemak.

En er zijn nog veel meer kleuren

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar hierboven hebben we al heel wat nuttige verfkleuren besproken. Nu is het tijd om de verf te kopen. Wij zijn van van de sigma s2u nova satin. Dit is een degelijke, witte mengkleur waaraan je zelf nog je gekozen kleur toevoegt. Wij wensen je veel succes met het inrichten van je kantoor!

Reacties zijn gesloten.