Verbeter je thuiswerkplek

Verbeter je thuiswerkplek

Als zzp’er werk je vaker dan een werknemer vanuit huis. Vooral als beginnend zzp’er heb je nog niet altijd een kantoor of andere externe werkplek en zul je heel wat uurtjes thuiswerken. Bovendien wordt er nu tijdens de corona crisis geadviseerd om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Tijd dus om je thuiswerkplek eens onder de loep te nemen en te verbeteren zodat je er

Gebruik een ergonomische bureaustoel

Tijdens je werk zit je uren op je bureaustoel, belangrijk dus om gebruik te maken van een goede en ergonomische bureaustoel. Kies hierbij voor een stoel die je voldoende steun geeft. Met name steun in de rug is belangrijk. De rugleuning moet iets bol zijn en deze bolling moet uitkomen in jouw onderrug. Zorg er daarnaast voor dat de rugleuning recht staat, zodat je met een rechte rug kunt zitten. Bij het afstellen van de hoogte van de bureaustoel is het van belang dat je beide voeten plat op de grond kunt plaatsen en dat je bovenbenen op dat moment horizontaal zijn en dat er dus bij je knieën een hoek van 90 graden is. Als laatste kies voor een bureaustoel met armleggers. Dit ondersteunt je armen en zorgt er bovendien voor dat je schouders kunnen ontspannen.

Stel alles op de juiste hoogte in

Bij een ergonomische werkplek is het belangrijk dat je de verschillende onderdelen – bureaustoel, bureau en monitor – op de juiste hoogte afstemt zodat je een zo goed mogelijke houding hebt als je zit. Belangrijk hierbij is dat je met platte voeten op de grond zit, je armen een hoek maken van 90 graden en dat je monitor op ooghoogte staat.

Maak het gezellig

Zeker tijdens de corona periode zal het voor zzp’ers lastig zijn om buiten de deur te werken, je brengt dus veel tijd door op je thuiswerkplek. Zorg er dan ook voor dat deze gezellig is! Kies voor een gezellig kleurtje op de muur. En ook mooie gordijnen of rolgordijntjes kunnen de boel gezelliger maken. Kies daarnaast ook voor een aantal leuke accessoires om je thuiswerkplek te verbeteren en je er behagelijker te laten voelen wat je energie en output ten goede komt.

Reacties zijn gesloten.