Geen plek meer voor uw bedrijfsdeur?

Geen plek meer voor uw bedrijfsdeur?

In het moderne bedrijfsleven, waar efficiëntie en ruimteoptimalisatie essentieel zijn, is het een steeds grotere uitdaging om een bedrijfspand in te richten. Bedrijfspanden zijn de laatste jaren steeds meer uitgerust met bijvoorbeeld afzuiginstallaties, klimaatinstallaties of sprinklersystemen, die allemaal een plek moeten krijgen zonder elkaar te hinderen. En als dit allemaal een plek heeft gekregen doemt er een nieuw probleem op: hoe combineren we dit met de rails van de bedrijfsdeur? We bespreken graag enkele oplossingen.

Allereerst: de oorzaak van het probleem

De meeste bedrijfsdeuren bestaan uit panelen die via rails naar boven weg lopen, deze deuren worden ook wel overheaddeuren genoemd. De rails worden ofwel horizontaal achter de deur gemonteerd, bijvoorbeeld aan het plafond, of lopen omhoog langs de binnenzijde van de gevel. Als daar installaties zijn, kan dit een probleem vormen. Soms worden de rails lager geplaatst, maar hierdoor kunt u nuttige werkhoogte verliezen. Bovendien moet er een heel stalen frame worden gebouwd om de rails op een andere hoogte te brengen. Gelukkig zijn er ook slimmere oplossingen.

De oplossingen

1. Kies voor een ruimtebesparende deur

Er zijn deurtypes die geen bovenrails nodig hebben. Deze deuren rollen of vouwen zichzelf op boven de deuropening.

  • Roldeur: dit type deur lijkt op een rolluik en is vooral geschikt voor industriële ruimtes die niet verwarmd worden, vanwege beperkte isolatie.
  • Compact vouwdeur: Dit type deur is qua aanzicht aan de buitenkant vergelijkbaar met een standaard deur, maar de panelen worden opgevouwen boven de deuropening. Dankzij de goede isolatie is deze deur ook geschikt voor ruimtes met klimaatbeheersing.
  • Verticale vouwdeur: Dit type deur vouwt haar panelen naar de zijkant weg. De deur biedt vrijwel alle mogelijkheden die een standaard deur ook biedt, het enige nadeel is dat er ruimte op de vloer nodig is (vaak buiten het pand) om weg te vouwen. Qua isolatie is deze deur vergelijkbaar met een standaard deur.

2. Monteer de deur buiten het pand

Voor nog meer ruimtebesparing kunt u de deur volledig buiten het pand laten monteren. Dit kan bij alle bovengenoemde type deuren. De deur wordt beschermd tegen weersinvloeden met extra coatings en beschermkappen voor bijvoorbeeld de motor. Ook wordt de deur extra beveiligd tegen inbraak van buitenaf. Dit type montage buiten het pand wordt ook veel gebruikt bij spuitcabines, autowasstraten en goederenliften. 

Kortom

Gaat u een nieuw pand bouwen of komen er nieuwe installaties bij in uw bestaande pand? Denk goed na over uw bedrijfsdeur. Weet dat er alternatieven bestaan voor de standaard deur die minder ruimte innemen en zich dus gemakkelijker laten combineren. U bent niet alleen nu verzekerd van voldoende ruimte, maar ook als u in de toekomst nog iets wilt aanpassen, hoeft u geen rekening meer te houden met de beperkingen van uw bedrijfsdeur. Met een ruimtebesparende oplossing bent u klaar voor de toekomst.

De Compact bedrijfsdeur van Rolflex is één van de genoemde voorbeelden van een ruimtebesparende deur. De deur wordt volledig op maat voor u gemaakt in de Rolflex fabriek in Nederland. Kijk op rolflex.com voor meer info.

Reacties zijn gesloten.