Wat jij wilt weten over houten ladders

Wat jij wilt weten over houten ladders

De houten ladders zijn een handig hulpmiddel voor in en om het huis. Je gebruikte hem voor het schoonmaken van je dakgoot. Maar daar blijft het zeker niet bij.

Houten fruitladders

Vroeger werden de houten ladders voornamelijk gebruikt als plukladders of fruitladders. Deze houten ladders konden tegen een stootje. Daarnaast waren ze goed te verplaatsen. Maar zeker ook goed te onderhouden! De fruitplukkers verzorgden de houten ladder in de winter met olie. Ze voerden reparaties uit waar nodig. Hierdoor gingen de ladders heel lang mee. Tegenwoordig worden de ladders van hout voornamelijk gebruikt voor schilder- en onderhoudswerk in en om het huis.

Veelzijdige ladders van hout

Houten ladders bestaan er in verschillende vormen en maten. Dat maakt deze ladder zo veelzijdig. Voor iedere klus heb je wel een handige ladder om het klussen nog eenvoudiger te maken. Zo heb je een enkele houten ladder die je snel even uit de schuur haalt om je ramen te zemen. Of je gebruikt hem voor het schilderwerk van je kozijnen en windveren. Ook in het huis is deze ladder handig. Je pakt hem er snel even bij om een lamp in het trappengat te vervangen.

Lange houten ladders

Naast de enkele ladders zijn er ook uitschuifbare ladders. Deze ladders bestaan uit meerdere delen die over elkaar heen schuiven. Daardoor kun je net even iets hoger komen dan met de standaard houten ladders. Deze delen kan je zelfs uit elkaar zetten. Dan zet je ze in een A stand. Daardoor zijn deze trappen in de vrije ruimte te plaatsen. Hierdoor heb je een handig hulpmiddel om een heg te snoeien zonder de ladder tegen de heg te plaatsen.

Speciale houten ladders

Naast de rechte houten ladders zijn er ook speciale uitvoeringen. Zo is er een uitgebogen houten ladder waarbij de onderzijde van de ladderbomen gebogen zijn. Hierdoor heb je een breder stavlak. Daardoor staat je ladder altijd stevig.

Koop je houten ladders bij Van Eldik Ladders

Bij Van Eldik Ladders maken ze al meer dan honderd jaar houten ladders. Daarbij zijn ze het enige bedrijf in Nederland dat deze ladders nog maakt. Zo weet je zeker dat je een houten ladder van zeer hoge kwaliteit krijgt. Naast het maken van ladders keuren en repareren ze deze indien nodig. Wil je gebruik maken van de kennis van de vakmensen? Bel dan met Van Eldik Ladders. Ze helpen je graag met de keuze van je nieuwe houten ladder.

Reacties zijn gesloten.