Besparen als ZZP-er? Het kan!

Besparen als ZZP-er? Het kan!

Het leven van een ZZP-er gaat niet altijd over rozen, maar financieel kun je zelf gelukkig veel zelf bepalen. Neem nu je abonnementen en verzekeringen. Heb je daar wel eens goed naar gekeken? Heb je alle abonnementen echt nodig of kun je er ook wel een aantal per direct opzeggen? Het mooie is dat je dan ook direct kosten kunt besparen! Is dat niet een win-win situatie? Een uurtje even je administratie doorneuzen kan je maandelijkse kosten schelen.

Abonnementen en verzekeringen vergelijken

Uiteraard heb je een mobiel abonnement, maar is het wel voor jou een voordelig abonnement? Wellicht toen je het afsloot wel, maar tijden veranderen. Past het abonnement nog wel bij je situatie? Vergelijk minimaal 1 keer per jaar je abonnement. Moeilijk? Nee zeker niet, je kunt eenvoudig online je telefoon abonnement vergelijken. Doe dit ook als je een abonnement hebt voor langere tijd. Het is al vaker gebleken dat je ook gedurende de looptijd van je abonnement voordelig kunt overstappen. Hetzelfde geldt in principe voor verzekeringen. Er zijn legio verzekeringen af te sluiten, zeker voor ZZP-ers. Je kunt je tegen van-alles-en-nog-wat verzekeren, maar hoe realistisch is het dat de risico’s ook echt gebeuren? Kijk eens kritisch naar je verzekeringen en vooral naar je dekking. De dekking van de verzekeringen hoef je niet elk jaar te controleren. Doe dit in ieder geval 1 keer. Zo weet je of je over-verzekerd bent. Een term die verzekeraars liever niet horen, zij horen liever dat je onderverzekerd bent. Geloof ons, dat komt echter minder vaak voor!

Overstappen is voor iedereen eenvoudig

Oké, je hebt alles nagekeken en dubbel gecontroleerd. Nu wil je dan ook echt overstappen? Of je dekking aanpassen? Neem dan direct contact op met de verzekeraar of de aanbieder. De gouden tip van ons is, om aan te geven dat je niet tevreden bent en er over denkt om over te stappen naar een andere verzekeraar of provider. 10 Tegen 1 dat je een nieuw aanbod zal ontvangen. Die kun je beoordelen en bepalen of je toch weg wil. Toch overstappen? Dan helpt de website www.opzeggenoverstappen.nl je graag verder. Hier vind je alle relevante informatie om over te stappen zoals opzegbrieven, vergelijkers en meer!

Reacties zijn gesloten.