Kopen bureaustoel – waar let je op?

Kopen bureaustoel – waar let je op?

Een goede werkplek voor ZZP’ers is van groot belang. Naast een geschikte werkruimte, is ook een goede zit plek belangrijk. Het kopen van een juiste bureaustoel moet daarom niet worden onderschat. Met goed zitten voorkom je verschillende klachten, zoals een stijve nek of een pijnlijke rug. Waar moet je nou precies op letten bij het kopen van een bureaustoel?

Houding

Bij het aanschaffen van een bureaustoel is het belangrijk dat de stoel zorgt voor een juiste zithouding. Het is belangrijk dat de stoel zo ingesteld kan worden dat je met je voeten plat op de grond kan. Daarnaast is het van belang dat je knieën een hoek van 90 graden maken en dat de rugleuning je rug goed ondersteunt.

Afstellen van de bureaustoel

Naast dat de stoel een goede basis moet hebben, is het ook belangrijk dat je de onderdelen van een bureaustoel kunt verstellen. Zo is het aanpassen van de hoogte van groot belang! Wanneer je de stoel te laag of te hoog hebt staan, kan je namelijk veel last van je rug krijgen. Het verstellen van de rugleuning is ook belangrijk, omdat je hiermee kan zorgen dat je de juiste zithoek maakt. Je hebt de ideale zithoek wanneer je rug een hoek maakt tussen de 95 en 105 graden. Als deze hoek te schuin is, zal je sneller onderuitgezakt op de stoel zitten wat ten koste gaat van je rug.

Armleuningen

De keuze voor armleuningen bij een bureaustoel is afhankelijk van het werk wat je doet. Zit je veel achter je bureau? Dan is het vaak fijner om voor armleuningen te kiezen. Armleuningen bieden rust voor je armen en schouders, waardoor je minder snel een verzuurd gevoel krijgt. Voor ZZP’ers met afwisselend werk, is het gebruik van armleuningen minder belangrijk. Als je voor een bureaustoel met armleuningen kiest, is het van goed om er op te letten dat deze leuningen verstelbaar zijn naar jouw zithouding.

Bureaustoel testen

Om zeker te zijn of een stoel geschikt is voor jou is het aan te raden om de bureaustoel eerst zelf uit te proberen. In veel showrooms kan je de verschillende stoelen testen, waardoor je snel een stoel vindt die voor jou geschikt is!

 

Reacties zijn gesloten.