De verschillende manieren om te leasen

De verschillende manieren om te leasen

Leasen is tegenwoordig een populaire manier om een nieuwe en mooie auto te rijden. Het is natuurlijk ook super tof als je in een splinternieuwe auto kunt rijden. Er zijn een aantal verschillende vormen van leasen. Je kunt operational lease, short lease en financial lease. Alle drie de vormen hebben voor en nadelen, het is van essentieel belang dat je op de hoogte bent van deze voor en nadelen. In dit artikel zullen de voor en nadelen van de verschillende vormen worden toegelicht, ook worden de meest populaire leaseauto’s van 2019 besproken.

De voor en nadelen van financial lease

Financial lease verschilt het meest ten opzichte van short lease en operational lease. Bij financial lease is de consument economische eigenaar, de leasemaatschappij is echter juridische eigenaar. Na afloop van het leasecontract is de consument zowel economische als juridisch eigenaar. Je bouwt bij financial lease net als bij een hypotheek iets op wat van jezelf wordt. Na afloop zou je de auto dus kunnen verkopen. Gedurende het contract ben je zelf verantwoordelijk voor de verzekering, belasting, onderhoud en APK kosten. Deze kosten kunnen hoog oplopen. Als de auto een kapotte motor heeft, zul je flink in de buidel moeten tasten om deze te laten maken. Ook wordt 65 procent van het totaalbedrag geregistreerd  bij het bureau krediet registratie. Als jij een nieuwe hypotheek wilt aanvragen kun je hier mee in de problemen komen, geldverstrekkers trekken tegenwoordig ontzettend hoge bedragen af!

De voor en nadelen van operational en short lease

Operational en short lease schelen niet bijna niets van elkaar, het enige verschil is de duur van het lease contract. Bij shortlease kun je vanaf een maand een auto leasen terwijl dit bij operational lease pas kan vanaf twee jaar. Tijdens deze contracten is de consument geen eigenaar van de auto, de leasemaatschappij is zowel economisch als juridisch eigenaar. Je bouwt bij deze vormen van leasen niets op, de auto blijft na afloop van de leasemaatschappij. Er zijn soms regelingen dat je auto tegen een bedrag kunt verkopen. Shortlease kan ideaal zijn als bedrijfswagen, bijvoorbeeld tijdens een proef termijn. Als zzp is een shortlease vaak gunstig omdat je het contract maandelijks kunt opzeggen. Bij zowel shortlease als operational lease is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor de verzekering, belasting, het onderhoud en de APK kosten.

Populaire leaseauto’s

Er zijn een aantal leaseauto’s die momenteel erg populair zijn. Als eerste is de Tesla model 3 erg populair, dit model tesla bestaat pas kort. Het is de kleinere variant van de Model S. De Tesla staat bekend om zijn enorme koppel, het is net een space shuttle! Omdat de Tesla volledig elektrisch is hoeft er minder bijtelling te worden betaald, de regels voor het leasen van elektrische auto’s wordt echter steeds strenger. Na de Tesla komt de Volkswagen Golf, dit is al jaren een iconische auto van Volkswagen. Het is een degelijke auto die over het algemeen als erg comfortabel wordt ervaren. Na de Volkswagen Golf komt de Volkswagen Polo. Dit is het kleinere broertje van de Golf. Vroeger werd de polo als kleine boodschappen auto gezien, tegenwoordig is dit een volledige gezinsauto.

 

Reacties zijn gesloten.