Voordelen van werken op een Flexwerkplek

Voordelen van werken op een Flexwerkplek

Als ZZP’er heb je veel vrijheid. Je kunt je werkdagen naar eigen zin invullen en een dagje vrij nemen als je er behoefte aan hebt. Dat geeft veel mogelijkheden, maar er moet natuurlijk ook wel gewerkt worden. Het is fijn als je een plek hebt waar je geconcentreerd kunt werken, want dan krijg je het meeste gedaan. Misschien is een flexwerkplek wel iets voor jou? Wij zetten de voordelen op een rijtje.

Uit de sleur

Ben jij een ZZP’er die vaak vanuit huis werkt? Dan kan het zijn dat de dagen nogal op elkaar gaan lijken. Vooral als je alleen werkt kan het fijn zijn om eens in een andere omgeving te werken. Andere mensen om je heen en een inspirerende omgeving kunnen zorgen voor meer productiviteit. Probeer daarom eens een flexwerkplek. Het mooie is dat er zoveel verschillende soort flexwerkplekken zijn dat er altijd wel een geschikte optie tussen zit. Voel je meer voor een gezellige koffietent, neem je graag plaats in een bibliotheek of huur je liever een ruimte in een kantoorpand? Het is allemaal mogelijk.

Ontmoetingsplaats

Heb jij een afspraak met een klant of partner? Dan is het wel zo professioneel om ze op een nette plaats te ontvangen. Hiervoor is een bedrijvenpand of een luxe koffiebar zeker geschikt. Ideaal om besprekingen of ontmoetingen in te plannen.

Daarnaast is het ook goed om nieuwe mensen te ontmoeten. Vooral als je vaak alleen zit te werken, is het wel fijn om wat geroezemoes om je heen te horen. Sommigen kunnen zich juist goed concentreren als er vanalles op de achtergrond gebeurt. Neem tussendoor een kopje koffie, maak een praatje met een andere flexwerker en ontmoet leuke mensen. Wie weet zijn er wel interessante raakvlakken waar jullie iets mee kunnen. 

Connecten

Als eigen ondernemer kan een beetje connecten geen kwaad. De juiste connecties kunnen leiden tot mooie samenwerkingen of nieuwe klanten. Er zijn ook speciale flexwerkplekken voor ondernemers. Je kunt hier aan je eigen onderneming werken, maar je kunt ook elkaar helpen. Het idee van deze werkplekken is dat je samen onderneemt en (waar mogelijk) samen naar interessante samenwerkingsmogelijkheden kijkt.

Lage vaste kosten

Een kantoorpand huren kan nogal oplopen in kosten. Vooral als je alleen of met een paar collega’s werkt, is het prima om af en toe thuis te werken. In dat geval kan je per maand heel voordelig werken bij een flexwerkplek. Op sommige plekken kun je gratis flexwerken, andere vragen een kleine vergoeding of bijvoorbeeld wat consumpties in de horeca. Bekijk het aanbod bij jou in de buurt, bijvoorbeeld een Flexwerkplek in Utrecht. Kies een locatie naar wens en reserveer (waar mogelijk) direct een plekje. Nu kun jij zeker weten een heerlijke productieve werkdag tegemoet gaan!

Reacties zijn gesloten.