Zo houd je een balans tussen werk en privé

Zo houd je een balans tussen werk en privé

Heb je een eigen bedrijf of vind je het überhaupt gewoon lastig om privé en werk gescheiden te houden? Je neemt bijvoorbeeld te vaak je werk mee naar huis of je maakt in je vrije tijd tóch nog even dat klusje af wat je klaar wilt hebben. Lees dan snel verder en ontdek onze tips waarmee je jouw werk- en privéleven vanaf nu beter kan gaan scheiden.

Remote werken

Om te beginnen kan je ervoor kiezen om remote te werken. Remote werken betekent simpelweg dat je ‘op afstand werkt’. Je bent dus niet gebonden aan een kantoor of een bepaalde plek. Je kan makkelijk en snel tijdelijk internet huren waardoor je op elke plek kan werken. Je kiest de plek waar jij de beste focus hebt en dus het fijnste werkt. Hierdoor zal jouw dag effectiever en efficiënter zijn waardoor je meer taken en werk afkrijgt.

Aparte bedrijfstelefoon

Door een aparte bedrijfstelefoon te nemen word je in je vrije tijd niet gestoord door meldingen van mailtjes, telefoontjes of berichtjes die werk gerelateerd zijn. Zodra jouw werkdag voorbij is, schakel je de telefoon uit waardoor je kan genieten van je vrije tijd. Wil je liever niet gelijk een nieuwe werktelefoon kopen? Dan kan je ook heel simpel een iPhone huren. Op deze manier zal het een stuk makkelijker zijn om jouw werk niet mee naar huis te nemen.

Creëer je eigen kantoor

Zorg ervoor dat je echt een eigen werkplek hebt. Als je bijvoorbeeld thuis werkt is er misschien een fijne plek in huis die je kan omtoveren tot kantoor. Hierdoor is de ruimte waarin je werkt niet ook tegelijkertijd de kamer waarin je woont, slaapt en/of eet. Op deze manier is het makkelijker om onderscheid te maken in werktijd en vrije tijd.

Gebruik to-do-lijsten

Maak per dag een lijstje met taken die je af wilt krijgen. Zodra je de taken afgerond hebt, zit jouw werkdag erop. Let er wel op dat je geen lijsten maakt die goed zijn voor 10 uur werk. Stel de taken dus zo op ze haalbaar zijn in een normale werkdag.

Maak een planning

Zorg ervoor dat je een eigen planning of rooster maakt met de precieze dagen en tijden waarop je gaat werken. Door een planning te maken creëer je overzicht. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en op welke tijden en dagen je kan genieten van je eigen vrije tijd.

Reacties zijn gesloten.